vineri, 27 noiembrie 2009

Lady Gaga - banalitate pe fata!

Lady Gaga! E imposibil sa fii adolescent si sa nu fi auzit de acest nume. Cu totii o stim, mai ales datorita extravagantei si stilului original de care da dovada. Prin explozia pe scena muzicala cu piesa si videoclipul "Just Dance", Lady Gaga a reusit sa intre in preferintele ascultatorilor.
Dar, cine este Lady Gaga?
M-am documentat pe Wikipedia si iata ce am gasit:
Nume naştere Stefania Gabriella Germanotta
Data şi locul naşterii 28 martie 1986 (1986-03-28) (23 de ani)
Flag of the United States.svgNew York, S.U.A.
Gen muzical Pop, dance-pop, electropop, R&B, hip hop
Ocupaţie Cântăreaţă
Tipul de voce Contralto
Ani de activitate 2006-prezent
Case de discuri Streamline, Kon Live şi Interscope
Website www.ladygaga.com

Germanotta înregistra în copilărie diferite cântece interpretate de artişti ca Cyndi Lauper sau Michael Jackson. La vârsta de patru ani, Lady Gaga a învăţat să cânte la pian şi a realizat prima piesă. La vârsta de şaptesprezece ani Stefani Joanne a devenit una dintre cele douăzeci de persoane din lume care au fost admise cu anticipaţie în cadrul Tisch School of the Arts, la New York University.

Stilul

Stilul lui Lady GaGa a fost clasificat ca fiind vulgar dar totodatǎ şi original. Ea a declarat că a fost influenţată de rockeri ca David Bowie şi Queen, cântăreţii Michael Jackson şi Madonna, artistul Andy Warhol, poetul Rainer Maria Rilke şi designerul Grace Jones.[24][25][26] Ea a mai spus că moda este foarte importantă pentru ea.

În anul 2009, era la un pas de a fi arestatǎ de poliţiştii ruşi deoarece era îmbrǎcatǎ nepotrivit pentru a umbla pe stradǎ.

Ea a spus: "Când scriu muzicǎ, mǎ gândesc la hainele pe care vreau sǎ le port pe scenǎ. Este important ca lucrurile să se îmbine unele cu altele: concerte artistice, hainele, arta. Pentru mine, toate acestea se împreuneazǎ si devin o poveste realǎ, care le va place fanilor. Vreau ca imaginaţia fanilor sǎ fie cǎt mai acaparată, încât ei sǎ-şi doreascǎ sǎ guste bucǎţicǎ cu bucǎţicǎ din creaţia mea."


Niciun comentariu: