marți, 20 septembrie 2011

Ce stim despre Halloween ?


Chiar daca la noi in tara nu se sarbatoreste , Halloweenul este si la noi un punct de interes de cele mai multe ori pentru adolescenti . In general acestia dau mici petreceri acasa ,cu prietenii , unde vizioneaza filme de groaza , iar multi dintre ei , lasa costumele americanilor , si poarta "traditionalele pijamale" . Unii dintre ei isi doresc poate la randul lor , petrecerea Halloweenului la fel ca in tarile cu traditie in aceasta sarbatoare , insa la noi , aceasta "sarbatoare" este mai mult interzisa decat permisa , pentru ca , din cate stiu eu , unii o considera a avea origini pagane :( . Dar noroc cu jocul nostru , OurWorld , desigur , despre acesta vorbeam ;)) , aici putem petrece Halloweenul , desigur , nu noi in carne si oase , ci prin intermediul caracterelor noastre conduse peste tot de noi . Jocul ne pune la dispozitie cele mai deosebite tinute , asa ca , sa ne adunam prietenii , si sa inceapa distractia ;)) .
Halloween sau Hallowe'en este o sarbatoare care se celebreaza in noaptea de 31 Octombrie. Activitatile de Halloween includ "trick-or-treating" expresie tipic americana, survolarea imprejurimilor de catre fantome, foc in aer liber, petreceri de costume, vizitarea "caselor bantuite", a sculpta dovleci (jack-o'-lantern), a citi povesti de groaza si a viziona filme horror.
Imigrantii Irlandezi au tras pe pamantul american versiuni ale acestei traditii in Nordul Americii in secolul 19. Alte tari vestice au imbratisat aceasta sarbatoare abia pe la sfarsitul secolului 20. Halloween-ul este sarbatorit in cateva din tarile din partea de vest a lumii, cel mai sigur in Irlanda de unde-si trage originea, in Statele Unite, Canada, Puerto Rico, in UK, Japonia, Noua Zeelanda si ocazional in parti din Australia.
Costumele de halloween sunt cele traditionale de monstrii cum ar fi: vampiri, stafii, scheleti, vrajitoare si demoni. Costumele de asemenea au ca tema si altceva decat traditionalul horror, cum ar fi personaje de televiziune, din filme sau altele domenii.
Distractie placuta , pe 31 , asadar;)):)

Niciun comentariu: